Toshiba на IFA 2012

Toshiba на IFA 2012
A A+ A++ A

По време на краткия ни престой на изложението IFA 2012 успяхме да прекараме повече време на щанда на Toshiba, но въпреки това не успяхме да видим всички от изложените нови продукти (над 160 на брой). Основните акценти от представянето на компанията бяха върху новите телевизори с 4K резолюция, където японците са сред водещите производители; нови серии от умни телевизори с възможности за връзка с интернет; интересни ултрабук лаптопи; нови компютри с Windows 8; мултимедийни продукти като високоговорители, камери и проектори; таблети с Android и интересни приложения за тази мобилна платформа. Компанията не пропусна да демонстрира и своята визия за съвместно функциониране на устройствата, достъпа до съдържание от облака и споделянето на съдържание между различни устройства.

Без съмнение най-голямо впечатление ни направи 84" (213 см) с резолюция 4K, който може да превърне гледането на филми в истинско киноприключение. Телевизорът залага на процесор CEVO ENGINE 4K и засега беше в прототипна форма, но догодина ще достигне и до пазара. Toshiba вече продава 4K телевизор и той се предлага дори в България, но не очаквайте достъпна цена. Все пак тенденцията е за преход към 4K резолюция (4 пъти full HD) и подобни устройства ще стават все по-евтини и разпространени.

Toshiba вече е член на Smart TV Alliance и новите й умни телевизори отразяват това. В сериите TL938 и RL938 са устройства с Full HD 16:9 LCD панели с Edge LED подсветка, вграден Wi-Fi модул за достъп до портала Toshiba Places, USB видеозапис, Intel WiDi, Open Browser и Skype съвместимост. Моделите от серията TL938 са 3D Ready, като могат да трансформират 2D в 3D съдържание - трябва да се закупят отделни активни 3D очила. В серията Toshiba WL968 са премиум телевизори с дизайн от студиото Jacob Jensen.

Toshiba анонсира и два нови таблета с Android. Toshiba AT300 е с 10.1'' (25.7 см) дисплей с Android 4.0 и четириядрен процесор NVIDIA Tegra 3 и е с дебелина едва 8,95 мм. Въпреки това устройството идва с богат набор от портове и интерфейси, включително micro-USB, стандартен SD слот и micro-HDMI, а в зависимост от модела се предлага и версия с 3G. Не по-малко интересен е Toshiba AT270, който залага на по-малък 7.7'' (19.6 см) AMOLED дисплей. Отново използва Android 4.0 и процесор NVIDIA Tegra 3 и очакваме да се окаже реална алтернатива на таблета Nexus 7. AT270 осигурява дълъг живот на батерията и селекция от портове и интерфейси, включваща micro-USB, micro-SD, WLAN и Bluetooth.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници