Alibaba ще инвестира 200 милиона долара, за да отдели Aliyun в самостоятелна компания

Alibaba ще инвестира 200 милиона долара, за да отдели Aliyun в самостоятелна компания
A A+ A++ A

Сигурно помните, че наскоро Google са принудили Acer и Alibaba да отложат китайската премиера на първия телефон с платформата Aliyun OS, заплашвайки да прекратят партньорството си с Acer. Анди Рубин обвини Acer, че използват софтуер, който е базиран на Android, но не е съвместим с тяхната платформа, докато от Alibaba се опитаха да убедят компанията, че Aliyun OS е базирана на Linux. Изглежда, че неприятната случка не е отклонила китайската компания от намерението й да има собствена платформа и тя вече е готова с по-нататъшната си стратегия за развитие.

Изпълнителният директор Джак Ма е разпространил съобщение във фирмата, че екипът, който работи по Aliyun OS, ще се отдели в самостоятелна компания, която ще се грижи за развитието на платформата. За целта от Alibaba ще инвестират 200 милиона долара в проекта, а Уонг Джан ще бъде негов технически директор, който ще е и свързващото звено между двете компании, тъй като ще продължи да бъде технически директор и в Alibaba.

http://techcrunch.com/2012/09/21/chinese-ecommerce-giant-alibaba-spins-off-aliyun-mobile-os-team-puts-200m-in-their-pockets/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници