Разрушават 120 незаконни ромски къщи в Мъглиж

Разрушават 120 незаконни ромски къщи в Мъглиж
Събарянето на постройките започна на 22 септември, а по план всички незаконни и опасни къщи трябва да бъдат премахнати до пролетта на 2013 г. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Община Мъглиж започна разрушаването на 120 незаконни ромски къщи, които са извън регулацията на града.

Събарянето на постройките започна на 22 септември, а по план всички незаконни и опасни къщи трябва да бъдат премахнати до пролетта на 2013 г., предаде БГНЕС.

„На първо време е това, защото пречат на пътя, имаме убито дете преди месец. Там има много снегонавявания, тези къщи пречат и ще бъдат премахнати, и не са законни. Не става въпрос за това, че те са ромски къщи, а става дума за нещо, което е незаконно. Без значение дали са български, ромски или на други хора, тези къщи щяха да бъдат премахнати и ще бъдат премахнати. Така че трябва да спазваме законите в България и да живеем нормално без значение дали сме роми, българи или всякакви други“, обясни преди дни кметът на Мъглиж Господин Господинов.

„Колкото по-бързо стане, толкова по-добре за нас. Не се притеснявам от ромски гласове, не се притеснявам изобщо от гласове. Аз съм дошъл да поправя община Мъглиж и мисля, че това е една от стъпките, с които тръгваме в правилна посока. А те от своя страна след това да си плащат данъците, да си плащат водата, тока, да плащат всички тези неща, които в момента не ги плащат, а са на гърба на останалите - и добросъвестни роми, и българи. Нещата ще тръгнат в правилната посока. Това е пътят“, заключи кметът.

#Мъглиж #роми #незаконни постройки #Господин Господинов #кмет на Мъглиж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници