Борисов: Не знам защо не вика Рашков, дано изляза жив, може да ме задържат

Борисов: Не знам защо не вика Рашков, дано изляза жив, може да ме задържат
A A+ A++ A

Бойко Рашков е пратил призовка на Бойко Борисов, заяви лидерът на ГЕРБ по време на пресконференция.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че е получил призовка от министъра на вътрешните работи в служебния кабинет Бойко Рашков.

„Той ме призовава да се явя в четвъртък на разпит, като лидерски победител в София, победил всички в моя избирателен район. Да се явя при инспектор еди кой си за извършване на следните действия – снемане на сведения и пише още да нося лична карта“, обясни Борисов по време на брифинг на ГЕРБ, в който партията поиска оставката на Централната избирателна комисия.

 

Към момента не е ясно каква е причината да бъде призован на разпит. "Най-вероятно ще ме питат защо съм участвал в изборите. Защо съм им бил лидерите. Защо партията ми е толкова стегната и кога ще се откажа. ГЕРБ им е костицата в гърлото. Надявам се да си излеза жив. Може и да ме задържат", възмути се Борисов.

Наскоро служебният вътрешен министър Бойко Рашков каза, че бившият премиер ще бъде проверяван по повод сигнал за оказван натиск върху свидетел. По негови думи Борисов е отправял смъртни заплахи към бизнесмен, че "семейството му няма да разбере дали не яде неговото месо". Днес Бойко Борисов заяви, че не помни да е оказвал натиск върху свидетел. "Това е бойкорашковски маниер", убеден е той. 

Това разследването срещу лидера на ГЕРБ касае изтеклия преди години запис, станал известен като "Ти си го избра". От обясненията на Рашков се разбра, че става дума за разследване за злоупотреби срещу министър от първия кабинет на ГЕРБ, като материалният интерес е бил "около 200 000 лева". 

"Нима обществото е забравило, че там беше доловен разговор между тримата, в който се обсъжда едно наказателно производство, по което се очаква да бъде обвинен и министърът на земеделието по онова време”, припомни Рашков. В средата на юни бяха привикани на разпит и останалите участници в записите от дома на Борисов в Банкя - бившият земеделски министър от първото му правителство Мирослав Найденов, както и бившият градски прокурор на София Николай Кокинов.

В изтеклия запис "Ти си го избра" се чува Бойко Борисов да пита прокурор Кокинов: "А неговото (на Мирослав Найденов) дело как го виждаш?"

Кокинов отвърща: "Никак не го виждам, защото дочух, че неговият свидетел, как се казваше, Светльо... Чувам, че пак е бил отбой след последното си посещение. Даже злите езици разправят, че дръпнал си го бил нещо, така ми казаха, от летището. Колко е вярно, не знам. Ами такива слухове се носят в Съдебната палата. Така или иначе си е променил показанията. Без тия показания, аз не виждам какво има по делото".

#Борисов #Рашков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Инбет Казино