Sony Xperia Tablet S вече и в България

Sony Xperia Tablet S вече и в България
A A+ A++ A

По-малко от месец след официалната премиера на първия таблет на Sony с бранда Xperia устройството вече може да се открие и в нашите магазини. Своеобразен рекорд за марката, тъй като не можем да се сетим за друг подобен случай. Sony Xperia Tablet S се предлага на цена от 849 лв. за варианта с 16GB вградена памет. Устройството дебютира по време на изложението за потребителска техника IFA 2012, където успяхме да поработим с него, а днес го видяхме и на специалното събитие за представянето му, организирано от Sony в Националния археологически институт с музей в София.

Sony Xperia Tablet S разполага с тънък алуминиев корпус; конструкция, която е защитена срещу водни пръски; 9.4" дисплей с резолюция 1280 х 800 пиксела и технологията OptiContrast за по-качествено изображение; четириядрен процесор NVIDIA Tegra 3; инфрачервен порт, който позволява на таблета да работи като дистанционно управление за всички устройства във всекидневната; батерия с капацитет 6000 mAh; и пълноразмерен SD слот. Операционната система е Android 4.0.3, но по-късно ще дойде и ъпдейт до версия 4.1. Таблетът има стереоговорители, а интерфейсните портове са сведени до един - през него и съответните кабели и адаптери става връзката с HDMI и USB. Sony предлага и разнообразни допълнителни аксесоари - калъф с вградена клавиатура, докинг станция, обикновена поставка, калъфи, поставка с високоговорители и други.

В софтуерно отношение има интересни допълнения, освен приложението за универсално дистанционно, което разполага и с възможност за запаметяване на макроси, т.е. на поредица от команди, които се изпълняват само с едно натискане. ClearAudio+ използва няколко собствени технологии на Sony, които водят до получаването на звук с много по-високо качество. Приложенията на Sony Small Apps позволяват правенето на повече неща едновременно - например смяна на каналите на телевизора или регулиране силата на звука. Друга интересна добавка е режимът за гости, която позволява да създавате индивидуални профили за членовете на семейството ви и за гостите. Можете да зададете екранен тапет и приложения, достъпът до които да бъде персонален за всеки от членовете на вашето домакинство.

Мултимедийните възможности са представени от приложението WALKMAN, което автоматично съставя списък с вашите приятели от Facebook, "харесани" песни, както и свързани с тях дискографии. Album позволява на потребителите да разглеждат, сортират и споделят по-лесно снимки и видеоклипове, заснети с техния таблет. Приложението може да обедини и снимки на потребители, публикувани в социалните мрежи като Facebook, за да позволи по-лесното им обсъждане. Всички тези приложения имат специален бутон throw, който позволява на потребителите да покажат съдържанието на DLNA съвместим телевизор.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници