Скандалният Петър Илиев се кара от екрана: Искат да ме тричат, но няма! Произлизам от героичен род, а Слави ми е дал мъжка дума

Скандалният Петър Илиев се кара от екрана: Искат да ме тричат, но няма! Произлизам от героичен род, а Слави ми е дал мъжка дума
A A+ A++ A

„Името ми не е спорно, а е безспорно. Цялата медийна атака ме прави още по-решителен и целенасочен в това, което трябва да се свърши за държавата. През последните седмици лайтмотивът на всички жълто-кафяви медии е, че Петър Илиев трябва да бъде унищожен. Не, той няма да бъде унищожен. Той произлиза от героичен род. Дедите ми неведнъж са водили атака на нож. Знам си пътя и го продължавам напред. Искат да ме тричат политически”.  Това заяви на всиок тон номинираният за министър на вътрешните работи адвокат Петър Илиев в студиото на „Здравей, България” - ГЛЕДАЙТЕ УЧАСТИЕТО МУ ТУК.

„Аз не съм член на „Има такъв народ". Но аз съм със Слави Трифонов и екипа от времето,в което организирахме референдума. Тогава аз организирах юридическата му страна”, сопна се още той .

„Имам не само поддръжката на Слави Трифонов, но имам неговата пълната подкрепа и мъжката му дума, както на него, така и на всички то ръководството на партията”, добави Илиев.

"Какво ми е казал Трифонов си е моя работа", скара се на водещия, а по този начин и на зрителите набралият скорост кандидат за силов министър.

Адвокатът смята, че атаката срещу него, включително и обвиненията в плагиатство, са целенасочени и са започнали в деня, в който е бил номиниран за член на правителството.

На въпрос дали е имало разколебаване от негова страна за поста, той отговори: „Разколебаване е дума, която непознавам. Когато направихме референдума, тогавашният режим прати ДАНС, НАП и ме спукаха от проверки. Нищо не намериха, но това беше тормоз на една полицейска държава спрямо един свободен човек. Кален съм в битки, имам много рани и белези. Това, в комбинация с характера ми очевидно създава голям проблем”.

„Самооценявам се с всичките ми постижения и резултати, които съм постигнал. Не съм политик и не съм се венчал за властта. Прави се опит за медийното ми тричане преди да се кача на ринга. Голям страх тресе кочината на задкулисието”, посочи Илиев.

Той коментира и т.нар. „барбадоска връзка”. „Аз съм почетен консул на Барбадос от много години. Да си почетен консул е почетна длъжност, това не е държавна служба. Това е държавата с най-висок стандарт на живот на Карибите и държавата, която има най-близки партньори – САЩ и Великобритания – също стратегически български евро-атлантически партньори”, посочи той.

Илиев беше категоричен, че Барбадос не е офшорна зона. „Понастоящем тя не е в никакъв списък на държави, които са данъчен рай. В моята практика, която е доста солидна, не съм видял в българския Търговки регистър фирма, която да има акционер или собственик фирма, регистрирана в Барбадос”, поясни номинираният за министър на вътрешните работи.

„Ангажиментът ми към Слави Трифонов е ангажимент на мъжката дума. Ще го изпълнявам до момента, в който мога да бъда полезен. За момента аз съм полезен за тях. И ще продължавам да правя това, в което съм добър, до момента, в който моята и тяхната линия съвпадат, а те съвпадат от много години”, коментира Петър Илиев.

На въпрос дали сам е писал книгата „Компетенциите на Народното събрание”, за която има три сигнала за плагиатство от доц. Наталия Киселова, Петър Илиев коментира: „Стоя зад всяка дума в моята книга. Подарил съм я на членовете на Катедрата през 2015 г. С изненада разбрах в деня на връчване на мандата, че някой твърди, че има проблем с тази книга. Минали са 6 години. Законът в една правова държава казва, че ако някой има правен спор с някой друг – той се решава в съда”.

Той беше категоричен, че не е чел труда на доц. Киселова и не е запознат с него.

#Петър Илиев #ИТН #Слави Трифонов #плагиатство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници