Бабикян: Парламентът провежда реформи, очевидно някой иска да не работи

Бабикян: Парламентът провежда реформи, очевидно някой иска да не работи
A A+ A++ A

Президентът трябва да обясни защо до преди дни искаше първо да има актуализация на бюджета и после да дава втория мандат, а в последствие смени мнението си. Това коментира в ефира на NOVA Арман Бабикян от „Изправи се БГ! Ние идваме!”.

Според него ако се отиде бързо на избори, в парламента ще влязат същите хора и ситуацията няма да е по-различна.  

„Ако три пъти настъпите една и съща мотика, тя ще ви удари по един и същи начин. Кой очаквате да влезе в следващия парламент? Пак същите герои. Те ще са си по-малко обидени един на друг, ли?”, попита Бабикян. „Единственият орган, който може да провежда реформи - парламентът – непрекъснато го пускаш и спираш. Няма как да проведеш правосъдна реформа без парламент. Не можеш да свалиш данъци, да модернизираш икономиката без парламент”, заяви Бабикян. „Очевидно някой има интерес този инструмент да не работи”, заяви Арман Бабикян.

„Три месеца ще превъртим и пак ще застанем в поза Х, в която сме в момента. Да, с трети мандат има шанс цялото това време да се спести и да се случват реално нещата”, смята Бабикян.

„Логично е да вървят разговори за правителство с третия мандат. Не можем непрекъснато и нацупено да наказваме избирателите за това, че петима души не могат да се разберат. Ние не можем да си свършим работата, а наказваме избирателите”, каза Бабикян.

„Някой иска парламентът да бъде бламиран непрекъснато и единственият смисъл от това е ГЕРБ и ДПС да поемат глътка въздух и да се реорганизират. Заради това и са толкова остри атаките срещу служебното правителство, срещу Кирил Петков, Асен Василев и Бойко Рашков – хората, които бият през пръстите са проблем на олигархията”ы каза още депутатът.

„Нормалното е да си говорим и тогава можем да изчистваме притесненията. Това нацупено поведение „аз ще си стоя в ъгъла“. ИТН обявиха, че са опозиция. Не можем да сервираме такива смешни неща на хората“, каза още депутатът.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници