Посолството на Пакистан в София представи пакистанско манго пред българската публика

Посолството на Пакистан в София представи пакистанско манго пред българската публика
Посолство на Пакистан в София
A A+ A++ A

Посолството на Пакистан в София организира две събития за популяризиране на пакистанско манго на 8 и 9 август 2021 г.

Първото събитие бе организирано под формата на коктейл в сътрудничество с Българската търговско-промишлена палата (БТПП) и се проведе в основна зала на палатата. На него присъстваха над 50 представители на фирми вносители на пресни плодове, големи търговски вериги, търговци от хранително-вкусовата промишленост, производители на безалкохолни напитки, сокове, сиропи и конфитюри, членове на БТПП и медии. По време на коктейла, г-н Цветан Симеонов, президент на БТПП, във встъпителните си думи представи пакистанското манго на гостите. Той подчерта, че Пакистан е един от най-големите производители на манго в света и че мангото, растящо там, се отличава изключително от другите сортове, отглеждани в други държави, с типичния си аромат и сладък вкус. Той спомена също, че плода притежава множество полезни за здравето качества и българските фирми категорично трябва да проучат възможността за внос в България.

След откриването, г-н Омер Манзур Малик, Временно управляващ посолството, направи кратка презентация на „Царя на плодовете“ в Пакистан и отбеляза, че Пакистан произвежда около 1,8 милиона метрични тона манго всяка година. Той сподели също, че Пакистан вече изнася плода в няколко страни в Европа, Далечния Изток, Близкия изток и Северна Америка. Г-н Малик подчерта, че пакистанското манго е високо ценено и поради своята хранителна стойност. Той насърчи българските бизнесмени да проучат възможността за внос на манго на българския пазар поради големия му потенциал. По време на коктейла гостите имаха възможността да опитат прясно манго, смути от манго и разнообразие от деликатеси с плода.

Второто промоционално събитие бе организирано в една от най-големите вериги супермаркети в България - „Фантастико“. По време на дегустацията посетителите успяха да опитат прясно нарязано манго, млечен шейк от манго и сладолед приготвен от плода. Всички, без изключение, се влюбиха в медения вкус и богатия аромат на плода и изразиха готовност да се включат в популяризирането на неговите качества, за да може техният опит да достигне до възможно най-много хора. 

Вече няколко години подред посолството представя екзотичния плодпред българската аудитория със забележително нарастващ интерес. Тази година, с помощта на български машини в областта на преработката на плодове, се обмисля да се разработи начин хранителните продукти с манго, да станат достъпни на българския пазар през цялата година.

 

#манго

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници