Липсата на походова навигация е накарала Apple да се откаже от Google Maps

Липсата на походова навигация е накарала Apple да се откаже от Google Maps
A A+ A++ A

Едва ли е останал човек на този свят, който да не е разбрал, че с iOS 6 Apple добави свое приложение за навигация и се отказа от Google Maps. Драмата за много потребители е голяма, тъй като новото приложение е далеч от съвършенството и за момента оплакванията не са малко, а от Apple се оправдават, че ще им отнеме време да догонят постиженията на Google в картографирането. Разбира се, ще е интересно да научим какво е накарало Apple все пак да се откаже от картите на Google, които са доста добри, и да се заеме със собствен проект в областта.

От AllThingsD са намерили източник, който твърди, че причината за разтрогване на отношенията между двете компании е липсата на гласова походова навигация - опция, която отдавна е достъпна в изданието на Google Maps за Аndroid. Отчасти причината това да се случва чак сега е, че тази услуга не е била включена към първоначалния договор, който Apple и Google са сключили при пускането на Google Maps за iPhone. От Apple отчаяно са искали гласова походова навигация, но Google са отказвали с доводи, че са инвестирали много в разработката на тази услуга и тя представлява предимство за Android на пазара.

За да пуснат гласова походова навигация за iOS, от Google са искали повече контрол, брандиране и дори да пуснат Google Latitude с Google Maps. От Apple, разбира се, не са се съгласили с тези желания на Google и в крайна сметка се е стигнало до ситуацията, в която се намират потребителите на iOS днес. И макар и потребителите в момента да са недоволни, Google също има върху какво да помислят, тъй като са загубили голямо количество потребители.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници