ГЕРБ иска анкетна комисия по казуса "Дончева"

ГЕРБ иска анкетна комисия по казуса "Дончева"
A A+ A++ A

„Президентът час по-скоро да обяви датата на предсрочните парламентарни избори и да разпусне 46-ото Народното събрание. Всеки ден забавяне ще струва на политическата система още скандали и още изгорени мостове между политическите сили. Време е да загърбим тяснопартийния интерес и да защитим интересите на обществото. Българското общество, с всеки изминал ден на този парламент, ще губи все повече доверие както в т. нар. партии на промяната, така и във възможността държавата да функционира в момент на криза“, призова Тома Биков от ГЕРБ-СДС в декларация от името на парламентарната група.

„Вместо за изработване на антикризисни програми, свързани със здравните, икономическите, социалните и геополитическите предизвикателства пред страната, партиите на промяната пропиляха няколко месеца в скандали, безплодни пазарлъци и неуспешни опити за съставяне на общо управление“, посочи Биков за скандала около Татяна Дончева от „Изправи се БГ! Ние идваме“, който се разрази през последните няколко дни. За нея Тошко Йорданов и Радостин Василев от ИТН твърдят, че е направила опит да разцепи парламентарната група на партията, намеквайки за голяма сума пари.

„Ако г-н Йорданов и г-н Василев казват истината, то г-жа Дончева няма място в политиката и обратно, ако те са излъгали, то мястото им не е нито в тази зала, нито в политическия живот, чиято единствена сила се състои в доверието на обществото“, смята Биков.

„Скандалът е логичен завършек на провала на втори пореден парламент да излъчи правителство на т.нар. партии на промяната“, посочи още той.

От групата на ГЕРБ подчертаха още, че ако по една или друга причина работата на настоящия парламент бъде удължена, то те ще искат създаване на анкетна комисия по казуса с Татяна Дончева.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници