Арестуваха петима рекетьори, принудили длъжник да се съблича

Арестуваха петима рекетьори, принудили длъжник да се съблича
Престъпна група лихвари, които използвали особено жестоки методи на събиране на дългове, бяха задържани от ГДБОП. Снимка: МВР
A A+ A++ A

Престъпна група лихвари, които използвали особено жестоки методи на събиране на дългове, бяха задържани от ГДБОП.

Сигнал срещу тях подал жител на Перник, който преди време взел пари от 30-годишен мъж с месечна лихва в размер на 20%. След като не се издължил навреме, започнал психически и физически тормоз, съобщиха от МВР.

„Наказателната мярка" стигнала дотам, че бил отведен насила в безлюдна местност край Перник, където приближени на лихваря го накарали да свали дрехите и обувките си.

Веднага по случая било образувано досъдебно производство, а оперативните действия на антимафиотите започнали под ръководството на Специализираната прокуратура.

В хода им били установени членовете на бандата, които се занимавали с отвличане, принуда, унищожаване и противозаконно отнемане на имущество, както и незаконна финансова дейност.

Групата работела в строга йерархична схема на територията на София, Перник и Кюстендил.

Неин организатор бил 30-годишният С.С., който пребивавал в столицата без адресна регистрация, криминално проявен и регистриран за притежание и разпространение на наркотици.

Негови „сътрудници" били четирима: 28-годишен мъж от Перник, който няма криминални прояви и съдебни регистрации и има разрешително за носене и употреба на оръжие; негов съгражданин на 29 г., 34-годишен, рагистриран за притовозаконно унищожаване на чуждо имущество, и софиянец на 44 г., с регистрирация за кражба на автомобил.

Антимафиотите изяснили, че групата се занимавала с кражби на коли и укриване на части и вещи от тях.

За целта те транспортирали возилата до складови помещения или гаражи на жилищни домове в Перник и Кюстендил, където ги нарязвали и разглобявали.

После скъпите части били продавани чрез постоянни обяви в интернет сайтове, а други били пласирани от единия от групата, който бил собственик на магазин за авточасти в София.

След изясняване на престъпната схема, спецслужителите пристъпили към задържане на членовете на организираната група.

В петък те атакували адреси, ползвани от петимата, от които са иззети множество документи, свързани с отдаване на парични суми на различни лица, записи на заповеди, договори за заем, ксерокопия на лични документи.

Открити са 2 фалшиви банкноти с номинал от 100 долара, голям брой мобилни телефони и сим карти, бордови компютър за лек автомобил, луксозна тонколона от „Мерцедес", част от купе на „БМВ", различни части на „БМВ" и „Ауди", регистрационни табели, някои от които били подадени за издирване.

Попаднали и на лек автомобил „Фолксваген Пасат", укрит в гаражно помещение и обявен за откраднат на 22 септември. Намерени са и малки количества марихуана, медицинска везна и кутия с бойни патрони.

Петимата са задържани за 24 часа и са им повдигнати обвинения. Продължават разпитите на свидетели и документирането на цялостната престъпна дейност на групата.

#ГДБОП #лихвари #София #Перник #Кюстендил #МВР #авточасти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници