ЕС и САЩ с нови мерки срещу Иран, за да спрат войната с Израел

ЕС и САЩ с нови мерки срещу Иран, за да спрат войната с Израел
Все още обаче съществува несигурност относно обстоятелствата, при които Израел може да предприеме едностранни действия. Снимка: Архив
A A+ A++ A

Европейският съюз и САЩ имат намерение да засилят санкциите срещу Иран – част от международната кампания за оказване на натиск срещу страната заради неуспешните преговори за спирането на обогатяването на уран.

Мярката трябва да възпре Израел да предприеме евентуален военен удар, съобщиха високопоставени представители на западните страни на фона на навлизането на конфронтацията в критична фаза, предаде АФП, цитирана от бТВ.

Стъпките на западните страни за увеличаване на натиска върху Иран станаха още по-неотложни след призива на израелския премиер Бенямин Нетаняху за определяне на пределна граница за развитието на ядрената програма на Ислямската република, коментират дипломати.

Преговорите между Нетаняху и президента на САЩ Барак Обама в петък според дипломатите сочат, че позициите на Израел и САЩ относно Иран се сближават.

Все още обаче съществува несигурност относно обстоятелствата, при които Израел може да предприеме едностранни действия.

Европейският съюз пръв ще засили санкциите срещу Техеран. Външните министри на ЕС ще се срещнат в Люксембург на 15 октомври, за да обсъдят бъдещите наказателни мерки.

#Европейският съюз #САЩ #Израел #ЕС #Иран #Бенямин Нетаняху #премиер на Израел #Барак Обама #президент #на САЩ #Техеран #Люксембург

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници