Сдружение „Зограф“: Сега Минеков ще изгони ли и частната национална телевизия bTV от НДК?

Сдружение „Зограф“: Сега Минеков ще изгони ли и частната национална телевизия bTV от НДК?
A A+ A++ A

"След констатациите на министър Минеков, че Националният дворец на културата (НДК) в София е изключително лошо управляван и с много слаб мениджмънт през последните години, а по тази причина логично има и повече от плачевни финансови резултати, да очакваме ли в близките дни от него, че той ще предприеме действия за изваждането и на екипа на частната национална телевизия bTV от заеманите от медията помещения в НДК", питат от сдружение „Зограф“.

"Както е известно, bTV е настанена в НДК още от старта си и нейните студия са разкрити в бившата зала №12 на Двореца, а това са вече над две десетилетия", припомнят от гражданското сдружение.

И допълват:

"На същия адрес - пл. „България“ 1 в т.нар. „малко НДК“, е и седалището на "БТВ Медиа Груп".

"Какъв точно месечен наем за офисите и студията си обаче плащат от тази голяма национална телевизия на НДК, актуализиран ли е неговият размер през последните години с оглед инфлационните процеси и дали днес той отговаря на нивото на средните пазарни наемни цени за тази централна част на столицата ни", питат още от сдружението.

От гражданската организация ще настояват Велислав Минеков, който е принципал на НДК, да информира българската общественост и дали шефовете на въпросната частна телевизия са се явявали на публичен конкурс за отдаване под наем на помещенията в Двореца съгласно изискванията на Закона за държавната собственост (ЗДС).

"В тази връзка напомняме, че според чл. 19 от ЗДС, имоти или части от тях - частна държавна собственост, се отдават под наем от министъра, ръководителя на друго ведомство или областния управител, на когото имотът е предоставен за управление, чрез търг при условия и по ред, определени с правилника за прилагане на закона, като срокът за отдаване под наем на имотите - частна държавна собственост, не може да бъде по-дълъг от 10 години", подчертават от сдружение „Зограф“.

#Минеков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници