Симеон Сакскобургготски: По мое време за 1000 дни постигнахме доста

Симеон Сакскобургготски: По мое време за 1000 дни постигнахме доста
A A+ A++ A

“Тази фамозна фраза продължават да ми я припомнят. Може би за 1000 дни постигнахме доста. Бих пожелал от все сърце на бъдещите управници да успеят за 800 дни или дори за по-кратко", заяви бившият премиер Симеон Сакскобургготски в специално интервю за Bulgaria ON AIR.

По думите му даденият от него преди 20 години срок от 800 дни е бил една политическа калкулация, да се усети и да има определени политически ефекти.

Симеон коментира и публикация преди време в руското издание "Аргументи и факти", според която става дума за заминали за Русия 20 т злато и 50 т сребро, а името на Сакскобургготски също бе замесено. Самият той оспори твърденията.

"Това е между фантазия и детска приказка", подчерта бившият премиер.

Целта на медиите би трябвало да е да са достоверни и да предават истината, а не да се тълкува според предпочитания или политически перспективи. Много е важно да има поне желание да се спазва истината", заяви още Симеон Сакскобургготски.

Бившият премиер взе участие в Шестнадесетата световна среща на българските медии. Тя беше открита в Рилския манастир в неделя, а темата бе "Медии и истина".

#Симеон Сакскобургготски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"