Най-малко 36 жертви при сблъсък на кораб и ферибот край Хонконг

Най-малко 36 жертви при сблъсък на кораб и ферибот край Хонконг
Над 100 други са били спасени и изпратени в болница. Състоянието на деветима от тях се определя като сериозно или критично. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Най-малко 36 са загиналите по официални данни при сблъсъка край остров Лама между кораб с празнуващи служители на компания за комунални услуги и ферибот.

Корабът е превозвал служителите към прочутото пристанище Виктория на Хонконг, за да гледат пиротехническо шоу по случай националния празник на Китай на 1 октомври и есенен фестивал, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. След сблъсъка той е потънал.

Правителството съобщи, че телата на 36 души са били открити към сутрешните часове във вторник и че издирването продължава.

Над 100 други са били спасени и изпратени в болница. Състоянието на деветима от тях се определя като сериозно или критично.

Слабата видимост и препятствия на плавателния съд затрудняват усилията на спасителите, се посочва още в правителственото съобщение.

Не може да бъде изключена възможността да има още хора на кораба или изчезнали, отбелязат властите, без обаче да споменават конкретен брой.

Корабът е превозвал 121 пътници и трима души екипаж, но е имал капацитет за над 200 души, каза представител на компанията, организирала екскурзията на персонала.

Другият плавателен съд – пътнически ферибот, е успял да достигне до остров Лама, въпреки че предната му част е пострадала тежко при сблъсъка.

Няколко души сред пътниците и екипажа са били откарани в болница с наранявания, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

#Хонконг #кораб #ферибот #Китай

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"