Борисов: Щях да затворя държавата още преди 2-3 седмици! (ВИДЕО)

Борисов: Щях да затворя държавата още преди 2-3 седмици! (ВИДЕО)
A A+ A++ A

"Болниците са препълнени, лекарите не получават пари. Не въвеждат адекватни мерки, това обижда един доктор. Става въпрос за много човешки животи. Дадохме им модел, не искат да го ползват. 

"Локдаун трябваше да въведат още преди 2 седмици". Това каза Бойко Борисов на среща с избиратели в Хаджидимово. Той попита хората колко са поскъпнали дървата и раздаде автографи.

Няма какво да философстваме - Америка и Китай са си го казали - имаш ли пик на епидемията, затваряш. Но това са слаби хора, нерешителни отсъди лидерът на ГЕРБ.

Как ние сме управлявали тогава, бе, Стойчо? Когато ти си говорил глупости и си блокирал с Радев мерките на правителството. Когато не е имало информация за Ковид. Това беше невидим враг срещу нас, но тогава вие горяхте маски. Но Господ е справедлив, върна ви го двойно и тройно, разгневи се Борисов. 

Оставяте ги гората да измират и ще е на ваш гръб, каза Борисов.

Да, ако аз бях, щях да затворя държавата преди 2, преди 3 седмици, каза той.

И написа във фейсбук профила си по темата:

"Единствената значима тема днес е как да спасим хората от здравната криза, цените на тока и скъпите хранителни продукти.

Призовавам българите да се ваксинират, защото тове е единственото спасение!
Починалите българи само за седмица са над 1000! Управляващите държавата са слаби, нерешителни и лъжливи. Уплашени са, защото вече много човешки животи им тежат на съвестта.
Когато ние се борихме с пандемията, сегашните управляващи пускаха фалшиви новини за майката на евродепутат от ГЕРБ и натякваха колко са починалите от „Астра Зенека“ в света. Стойчо Кацаров и Велислав Минеков умишлено блокираха мерките, когато нашето правителство се бореше с невидимия враг, наричан коронавирус. Министрите на Румен Радев палеха маски пред Министерски съвет, но Господ е справедлив и им показа какво означава да носиш отговорност за човешки животи.
Призовах за обединение на всички партии в името на това да спасим живота и здравето на българите. В отговор негодникът Стойчо Кацаров ме даде за прокурор, защото съм издал, че ваксините са с изтекъл срок на годност. Безотговорността му си има цена – живота на хиляди българи!
Нямат шанс да се справят с кризата без да въведат локдаун, трябваше да го направят преди две седмици. Сега лъжа и родителите, че ще осигурят ефективни тестове за деца. „Зеленият сертифифкат“, въведен по този начин, е като да изложиш хората на престрелка с фалшиви бронежилетки.
Поетият от мен ангажимент към хората и кмета на Хаджидимово е изпълнен – пътищата в региона са обновени, училището е като ново, мостът е реновиран.
Румен Радев е назначил за министър човек, който няма право да бъде такъв. Кирил Петков може и да не го е срам, но Радев трябва да се срамува, защото наруши Конституцията.
Законите са за другите хора и когато им пречат ги сменят. Продължават да назначават свои хора навсякъде, а има две седмици до изборите. Назначи дори правосъдния си министър за конституционен съдия, за да няма повече решения на съда, които не му харесват.
Поздравявам служебния образователен министър, че успя докато е министър да стане академик на БАН, изпитван от подопечните си. Не че не заслужава, но можеше да изчака! Тези хора нямат свян. Интересуват ги само постове и награди."
 
 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници