Отпускат безплатни лекарства за ветераните в 604 аптеки в страната

Отпускат безплатни лекарства за ветераните в 604 аптеки в страната
Здравният министър Десислава Атанасова по време на редовно заседание на Министерския съвет. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Нови 114 аптеки в страната са сключили договори с Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) за отпускане на лекарства на ветераните от войните, съобщиха от Касата.

Сред тях най-много са тези на територията на град София – 44, Стара Загора – 11, Благоевград и Бургас – по осем, предаде БГНЕС.

Новите договори с аптеки, които ще отпускат лекарства за ветерани, са сключени след 17 септември, като до тази дата НЗОК е била сключила договори с 490 аптеки.

Вече в общо 604 аптеки в цялата страна ветераните ще могат да получават необходимите им лекарства напълно безплатно, а средствата за тях са за сметка на държавния бюджет и се изплащат от Агенцията за социално подпомагане чрез НЗОК.

Списъкът с лекарствените продукти, на които имат право ветераните, е утвърден от министъра на здравеопазването Десислава Атанасова и е публикуван на интернет страницата на Министерството на здравеопазването.

Целта на НЗОК е на всички ветерани от войните да бъдат осигурени безплатно необходимите за лечението им лекарства, като за тази цел продължава процесът на сключване на договори с всички аптеки на територията на страната, които желаят да им ги предоставят.

#лекарства #медикаменти #НЗОК #Национална здравноосигурителна каса #министър на здравеопазването #Десислава Атанасова #аптеки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници