Нови рискове за здравето при татуиране

Нови рискове за здравето при татуиране
A A+ A++ A

Все повече хора са привлечени от идеята да татуират кожата си, все повече са местата, където за броени минути могат да го направят, но официално се поставя въпросът за възможността да се заразите при татуирането.

Повечето опасности за здравето при татуиране са добре познати на лекарите и на занимаващите се с татуиране. Но дори и при спазване на всички изисквания за стерилност и безопасност, опасност за здравето има. Американската администрация по храните и лекарствата (The Food and Drug Administration ) съобщава за видове бактерии, познати като нетуберкулозни микобактерии, които се откриват в различни багрила за татуировки. Могат да причинят белодробна инфекция, ставна инфекция, да засегнат очите или други органи. Този тип инфекции са трудни за диагностика, като се има предвид, че рядко се мисли за подобен причинител. Лечението е трудно и продължава 6 и повече месеца.

В края на 2011 година и началото на 2012 в няколко щата в САЩ са били проследени малки епидемии от нетуберкулозните микобактерии и се е установило, че бактериите се предават посредством татуирането. Важно е да се има предвид този начин на заразяване и този вид бактерии като причинител, за да се постави бърза диагноза и да се проведе адекватно лечение.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »