И шофьорът убиец, сгазил студентка, с условна присъда

И шофьорът убиец, сгазил студентка, с условна присъда
Младата жена от Плевен загина на 14 февруари, когато с приятели отивали към заведение в Студентски град. Снимка: „Дневник“
A A+ A++ A

Софийският градски съд постанови в понеделник условна присъда от 3 години с 5-годишен изпитателен срок на 62-годишния шофьор на маршрутка Димитър Димитров, който през февруари прегази 22-годишната студентка Мариана Карабулева, съобщи адвокатът на майката на Мариана – Стефан Атанасов.

Младата жена от Плевен загина на 14 февруари, когато с приятели отивали към заведение в Студентски град.

Тъй като тротоарът бил непроходим от сняг, младежите се движели по пътното платно, но спазвайки правилата – срещу движението.

В другото платно се е движел автобус, а зад него маршрутка, чийто шофьор решил да изпреварва.

Участъкът не бил осветен и при изпреварването маршрутното такси ударило Мариана в гръб. Студентката издъхнала на място.

Адвокат Атанасов уточни, че делото е гледано по съкратената процедура, като Димитър Димитров е признал вината си.

През юни шофьорът сключи споразумение с прокуратурата, което обаче бе оттеглено от държавното обвинение, а близките на Мариана настояха процесът да бъде гледан по общия ред.

Във вторник сутринта пред Нова телевизия майката Емилия Карабулева заяви, че иска шофьорът да получи ефективна присъда.

„3 години е някаква подигравка с трагедията на хората, загубили близък човек. От два месеца съм постоянно с майките на деца, загинали на пешеходни пътеки. Тези дела, които водят почернените родители, протичат по един и същи начин. Не се гледа сериозно на такъв вид дела. Не се гледа сериозно на убийствата на деца. Това са наши, български деца, убити на пътя. Подигравка е да се дават такива ниски присъди. Не става дума само за условните, но и за ефективните, които са обидно ниски“, категорична бе жената.

Тя каза, че през юли е загубила и съпруга си, който не е могъл да преживее смъртта на дъщеря им и е починал от инфаркт, а 15-годишният брат на Мариана преодолява тежката травма с помощта на психолози.

Адвокат Стефан Атанасов съобщи още, че условната присъда ще бъде обжалвана.

#Софийският градски съд #СГС #Димитър Димитров #маршрутка #убийство на пътя #Студентски град #Мариана Карабулева #Стефан Атанасов #Плевен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"