Плевнелиев: България стана по-конкурентна само за година

Плевнелиев: България стана по-конкурентна само за година
Българският президент Росен Плевнелиев по време на заседанието на Съвета за външна политика, отбрана и сигурност, което свика в края на сепрември 2012 г. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

България успя само за една година да подобри своята конкурентоспособност и от 74-та стана 12-а благодарение на чуждестранните инвестиции, които постъпват, отбеляза президентът Росен Плевнелиев.

Ако до 2008 г. се е инвестирало в недвижими имоти, днес това са едва 15%, останалите 85% са фабрики, индустрии, машини, „отварящи нови хоризонти за бъдещето“, допълни още държавният глава по време на официалното откриване на Завода за фиброоптични компоненти в столицата, във вторник, предаде Информационна агенция „Фокус“.

„Днес има толкова много въодушевени хора, но най-усмихнатият съм аз, защото това е една фабрика, която е построена по най-високите стандарти за качество“, каза Плевнелиев.

Швейцария - „държавата – символ на най-високо качество“, е инвестирала в новооткрития завод, където „сто млади интелигентни българи ще получат едно добро бъдеще“, допълни Плевнелиев.

„Тук те ще произвеждат на световно ниво и ще продават на света произведеното в България“, каза още българският президент.

„Гордея се, че именно Швейцария, държавата – символ на най-високо качество, е избрала България. Швейцария е изработила богатството си с векове. Силен народ, ясна визия, резултатите ги вижда целият свят. Така ще бъде и с нас, вече работим с най-добрите“, допълни държавният глава.

„Оттук произведено в България ще се изнася за целия свят“, заключи Плевнелиев.

#Президент на България #Росен Плевнелиев #България #Швейцария #конкурентност #завод

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"