Ядрени игрички по български

Ядрени игрички по български
A A+ A++ A

Ако от многобройните обрати в политиката на правителството относно цирка Белене вече ви се вие свят, не сте единствените.

Половин година след като доволни погребахме проекта за изграждането на два 1000-мегаватови реактора в Белене, той като по чудо възкръсна.

Само за да бъде замразен отново отново в понеделник в очакване на предстоящия референдум.

Умишлени ли са тези игрички, които сякаш целят на хората да им писне от темата и да вдигнат ръце? Или това е просто доказателство за некомпетентност?

Как така изведнъж на сцената се появи мистериозен инвеститор, който представлява множество още по-загадъчни интереси?

Дали консултантите на инвеститора се опитват да протакат проекта във времето в очакване на изборите догодина и вероятно нов министър председател?

А може би просто консорциумът се опитва да разбере дали е по-добре да строи или да придобие евтино оборудване, което по-късно да препродаде на добра печалба?

Всички знаем, че атомната енергия е много повече от решение на климатичните проблеми за всички енергийни експерти, които се надяват да натрупат богатство на гърба на проекта Белене.

Нищо чудно, че когато през март тази година прогнозирах, че ще станем свидетели именно на подобен сценарий, не бях единствената.

#Белене

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"