Добрев обеща референдум за АЕЦ „Белене“ до 3 месеца

Добрев обеща референдум за АЕЦ „Белене“ до 3 месеца
Според Делян Добрев обаче конкретният въпрос, на който българският народ ще даде отговор, трябва да бъде формулиран от Народното събрание. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Референдумът по проекта АЕЦ „Белене“ ще бъде проведен до три месеца, обяви в Сандански министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

Според него обаче конкретният въпрос, на който българският народ ще даде отговор, трябва да бъде формулиран от Народното събрание, предаде БНР.

Инициаторите на референдума от БСП, които събраха подписка за осъществяване на националното допитване, предлагат въпросът да бъде „Искате ли да се развива ядрената енергетика в България чрез строителството на АЕЦ „Белене?“.

„Конкретният въпрос трябва да бъде обсъден чрез дебати в Народното събрание и народните представители да го формулират по най-правилния начин, да е допустим по българското законодателство и да дава ясен отговор на всички въпроси, които ние имаме“, посочи Делян Добрев.

По думите му формулирането на въпроса за референдума е в компетенциите на депутатите, но какъвто и да е той, отговорът му трябва да е достатъчно ясен.

#БСП #Народно събрание #министър на икономиката #Делян Добрев #референдум #АЕЦ „Белене“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници