Добрев: Правителството създава бизнес среда за инвестиции

Добрев: Правителството създава бизнес среда за инвестиции
Министър Делян Добрев присъства на откриването на новата фабрика на „Салвамед" АД в град Сандански, специализирана в производството на превързочни материали и гипсови бинтове. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Правителството подкрепя компаниите, които имат желание да инвестират, заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

Той присъства на откриването на новата фабрика на „Салвамед" АД в град Сандански, специализирана в производството на превързочни материали и гипсови бинтове.

Проектът за технологична модернизация на компанията е на стойност близо 2 млн. лв., половината от които са безвъзмездна финансова помощ по ОП „Конкурентоспособност", съобщиха от МИЕТ.

„Италианските инвестиции в България са едни от най-сериозните и са предимно в сферата на производството. Те разкриват десетки хиляди работни места в страната," каза още Делян Добрев.

Фирмата „Салвамед" АД е специализирана в производството на превързочни материали и гипсови бинтове.

„Въпреки че икономическата ситуация е все още трудна, тази инвестиция се случва. Това е доказателство, че правителството е успяло да създаде подходящата бизнес среда," подчерта Делян Добрев.

Той припомни, че от шест месеца към всеки инвеститор клас А, B и C има персонален асистент.

Предстои Народното събрание да разгледа промените в Закона за насърчаване на инвестициите, с които за всички инвестиции клас А и В ще се възстановяват направените от работодателя осигуровки за период от две години.

Според данните, цитирани от Делян Добрев, това ще намали разходите на инвеститора за човешки ресурси със 17,4%.

„Сигурен съм, че това ще способства за осигуряване на нови работни места и намаляване на безработицата," посочи още икономическият министър и подчерта, че всички инвеститори, с които в момента се преговаря, приемат промените като изключително добра новина.

#Сандански #Делян Добрев #министър на икономиката #инвестиции #Закон за насърчаване на инвестициите #осигуровки #работни места

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници