Техеран: Западът води тежка война в планетарен мащаб

Техеран: Западът води тежка война в планетарен мащаб
Западните страни водят икономическа война в световен мащаб срещу Иран, за да го принудят към отстъпки, заяви Махмуд Ахмадинеджад в Техеран. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Западът води „тежка война в планетарен мащаб“ срещу Иран, твърди президентът на ислямската република Махмуд Ахмадинеджад.

„Западните страни водят икономическа война в световен мащаб срещу Иран, за да го принудят към отстъпки“, заяви Махмуд Ахмадинеджад на пресконференция в Техеран, предавана по държавната телевизия.

Той се оплака от засилените санкции, предприети по инициатива на западните страни поради отказа на Иран да промени ядрената си програма, припомнят АФП и БГНЕС.

Санкциите водят главно до значително обезценяване на националната валута на страната.

„Врагът наложи санкции срещу износа на петрол. Голяма част от валутата идваше от петрола. Нещо повече, санкциите срещу банковите трансакции водят до това, че дори да изнасяме петрол, не можем да го осребрим. Това е прикрита и тежка война в планетарен мащаб“, подчерта Махмуд Ахмадинеджад.

„Нашите приятели в Централната банка се опитват да намерят начини да заобикалят санкциите. Това е битка. Западните страни успяха да ограничат донякъде нашия петролен износ, но ние ще компенсираме. Това е битка. Врагът мисли, че може да сломи издръжливостта на иранския народ, но се лъже“, заяви още Махмуд Ахмадинеджад.

#Иран #Махмуд Ахмадинеджад #президент на Иран #ядрена програма

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници