Младенов: Корпусът на мира оставя след себе си свобода и демокрация

Младенов: Корпусът на мира оставя след себе си свобода и демокрация
От 1991 г. насам България е посрещнала около 1300 доброволци на Корпуса на мира, основан през 1961 г. от президента Джон Кенеди. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Корпусът на мира оставя след себе си изключително ценно наследство, заяви външният министър на България Николай Младенов по повод края на дейността на американската неправителствена организация в страната.

„Макар че днес отбелязваме края на дейността на Корпуса на мира у нас, това не бива да ни натъжава, защото той оставя след себе си свободата, демокрацията, уважението и готовността да помагаш на всеки, който има нужда“, каза Николай Младенов.

Той посочи, че всички 1300 доброволци, работили в България, са показали, че собственият пример е най-добрият начин да научиш някого на нещо, предаде МВнР.

„Успешното ни сътрудничество през последните 20 години е резултат от съчетанието именно на това наследство с българската традиция на толерантност, откритост и добронамереност“, допълни българският външен министър.

Николай Младенов изрази увереност, че всички добри практики и съвместни проекти ще продължат и в бъдеще.

Външният министър връчи благодарствени грамоти на Корпуса на мира и всички негови доброволци, както и на директора на представителството на организацията в България Майкъл Херингтън за приноса им в модернизирането на администрацията и изграждането на гражданско общество в България.

#Николай Младенов #министър на външните работи #Корпус на мира #Майкъл Херингтън #доброволци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"