Полицай, оправдан за смъртта на Чората, пребил тийнейджърка в Благоевград

Полицай, оправдан за смъртта на Чората, пребил тийнейджърка в Благоевград
42-годишният Георги Калинков нападнал 16-годишна тийнейджърка, защото тя се сбила с 14-годишната му дъщеря. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Полицай, оправдан за смъртта на Ангел Димитров-Чората, пребил 16-годишно момиче в центъра на Благоевград.

42-годишният Георги Калинков нападнал тийнейджърката, защото тя се сбила с 14-годишната му дъщеря, предаде „Дарик радио".

От полицията потвърдиха за инцидента, който се разследва. Побоят станал в събота около 21:00 часа пред заведение в центъра на града, където 16-годишната Ванеса се скарала с 14-годишната Надя заради момче.

Скандалът обаче прераснал в размяна на удари. Тогава се намесил Георги Калинков, който се нахвърлил върху опонентката на дъщеря си.

Ванеса е била приета първо в Центъра за спешна медицинска помощ, а впоследствие настанена за лечение в болницата в Благоевград. По информация на вестник „24 часа" ученичката е с мозъчно сътресение и пукната челюст.

От полицията в града заявиха, че на пострадалата се извършват медицински прегледи за установяване на травмите, получени след побоя.

В Първо РПУ обаче са депозирани жалби и от двете страни в конфликта.

Пред благоевградската агенция „Е-79" 14-годишната Надя Калинкова разказва, че самата тя е била жертва на тормоз.

„Заради Денис е всчико, тя мисли, че аз му се набутвам и че съм виновна, че не я иска. Тя ме удряше по лицето. Ето, устата ми е разбита. Отдавна ме тормози и обижда. Даже в Езиковата гимназия е идвала да ме тормози," обясни момичето.

Майка й Веселина допълва, че тя се е обадила на съпруга си Георги Калинков, след като дъщеря й успяла да й звънне и да каже какво се случва.

По думите й, когато двамата пристигнали на мястото на боя, там имало 15 момичета, а Надя била паднала на земята.

„Ванеса направи опит да ме хване за косата и аз я избутах, но не е паднала. В това време се намеси Георги, за да ни разтърве нас, двете. Тя налиташе на бой, миришеше на алкохол. Аз съм интелигентна жена, просто ви казвам, че в такава ситуация не бях изпадала. Нито е падала, нито сме я удряли," твърди Веселина Чобанова.

До момента са разпитани 10 свидетели, а работата по случая продължава.

Георги Калинков беше сред обвиняемите за смъртта на Ангел Димитров – Чората, който почина на 10 ноември 2005 г. в центъра на Благоевград при задържането му в рамките на операция „Респект" след сигнал, че разпространява наркотици и склонява момичета към проституция.

Пред съда като обвиняеми за причиняване на смъртта му застанаха майор Мирослав Писов, капитан Иво Иванов, старши-лейтенант Борис Механджийски и сержантите Янко Граховски и Георги Калинков.

След три осъдителни присъди, през юни 2011 г. Върховният касационен съд ги призна за невинни и ги оправда напълно, като присъдата не подлежи на обжалване.

След решението Иво Иванов и Георги Калинков започнаха дела за връщане в МВР, които спечелиха.

#Ангел Димитров #Чората #вестник „24 часа" #Иво Иванов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"