Убийцата на 15-годишно момиче окончателно осъдена на 13,5 г. затвор

Убийцата на 15-годишно момиче окончателно осъдена на 13,5 г. затвор
23-годишната Нели Панова убила приятелката си Надежда с 4 удара с нож, един от които прекъснал сънната й артерия. Снимка: бТВ
A A+ A++ A

Върховният касационен съд потвърди ефективната присъда от 13 години и 6 месеца за 23-годишната Нели Панова, която уби жестоко 15-годишната си приятелка Надежда Вълкова през март 2011 г. в Мездра.

Решението бе публикувано във вторник в сайта на ВКС.

Тялото на Надежда бе намерено на 24 март 2011 г. в градския парк в Мездра, като при аутопсията бе установено, че смъртта е настъпила от кръвозагуба, след като й били нанесени 4 прободни рани в областта на шията. Един от ударите с нож е прерязал сънната артерия.

Разследването по „горещи следи" стигна до 22-годишната тогава Нели, при която Надежда често ходела на гости в Мездра.

Нели Панова е криминално проявена за кражби и хулигански прояви и към момента на убийството е изтърпявала наказание „пробация".

Пред съда обвиняемата не е признала, че е извършител на престъплението, но е направила самопризнания в хода на досъдебното разследване.

През януари 2012 г. Врачанският окръжен съд постанови 13 години и 4 месеца затвор за убийцата, както и да заплати на майката на убитото момиче - Снежана Вълкова - 150 000 лв. за неимуществени вреди.

Няколко месеца по-късно, през май, Софийският апелативен съд увеличи присъдата с 2 месеца, а обезщетението за неимуществени вреди - на 250 000 лв.

Върховните магистрати изцяло потвърдиха решението на апелативните, като пишат в решението си, че „очертаната конкретика изисква адекватни на репресивната и поправително-възпитателна функции на наказанието санкционни последици и формира заключение за необходимост от социална изолация на подсъдимата през посочения период от 13 години и 6 месеца, за постигане целите на индивидуалната и генерална превенция".

Според ВКС присъденото на Снежана Вълкова обезщетение е съизмеримо с претърпените от нея, при нелепата смърт на единственото й дете, неимуществени вреди.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

#Мездра #ВКС #убийство #затвор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"