Нинова хвърля оставка (НА ЖИВО)

Нинова хвърля оставка (НА ЖИВО)
A A+ A++ A

Председателят на БСП Корнелия Нинова подава оставка, обяви самата тя по време на пресконференция. Актът й идва на фона на слабите резултати на партията на последните парламентарни избори.

Изчисленията показват, че социалистите ще имат 27 места в 47-ото Народно събрание.

За оставката на Нинова по-рано призова говорителят на служебния кабинет, назначен от Румен Радев, Антон Кутев. Той заяви, че става въпрос за оцеляването на партия със 130-годишна история.

"Вчера получих покана от Кирил Петков и Асен Василев, приехме тази покана. Ще сложим на масата програмите си, ще търсим обединения", каза Нинова.

"Относно БСП, изчаках окончателните резултати. Оценявам този резултат на БСП като катастрофален, особено като се имат предвид гласовете, които дойдоха от Турция за ДПС. Много бих искала да кажа няколко неща, това ще бъде лично мнение и става въпрос за лична отговорност", допълни тя.

"Отговорността я поемам аз изцяло - от вчера една група от БСП ми иска оставката. Тя не ме впечатлява. Други хора, които са членове, симпатизанти звънят и казват да не се подава оставка. Абсолютна изненада е, че служебното правителство ми иска оставката. Абсолютна изненада е, че Инициативният комитет на президента Румен Радев ми иска оставката. Предлагам да не се занимават с БСП, служебният кабинет да си гледа кризите", каза още тя.

#Корнелия Нинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници