7 банкомата разбити в центъра на Русе за часове

7 банкомата разбити в центъра на Русе за часове
Седем банкомата на различни банки бяха разбити в рамките на часове в центъра на Русе, съобщиха от полицията в крайдунавския град. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Седем банкомата на различни банки бяха разбити в рамките на часове в центъра на Русе, съобщиха от полицията в крайдунавския град.

„Първоначално бе съобщено за четири разбити банкомата, но по-късно са получени сигнали в полицията за още три разбити устройства," уточни заместник-директорът на областната полицейска дирекция в Русе комисар Валентин Колев, цитиран от БТА.

Пораженията по устройствата са само върху пластмасовите панели, от които излизат банкнотите.

Всички банкомати с разбите устройства са в централната част на града, а посегателството е станало през нощта срещу вторник.

Първите сигнали в полицията са постъпили тази сутрин, като към 14:00 часа са установени четирите банкомата, а след допълнителна проверка са открити другите три.

До момента не е установена липса на пари от  тях, но огледите продължават.

Един от разбитите банкомати е в сградата на общината, а друг - в офиса на банка „Прокредит" срещу нея. Има разбит банкомат и пред сградата на ДСК, като и трите места са под видеонаблюдение, съобщава „Русе нюз".

Четвърти банкомат е бил атакуван при автобусната спирка до Механотехникума в града.

Разследването продължава, снемат се пръстови отпечатъци, ще бъдат прегледани и записите от видеонаблюдението на банкоматите. Вероятно става дума за вандалска проява, но може и да е опит за кражба, смятат от полицията.

#Русе #МВР #банкомат #банка #видеонаблюдение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"