Шамара: „Взеха ни душите с ръце изцапани! Искат и сърцата ни!"

Шамара: „Взеха ни душите с ръце изцапани! Искат и сърцата ни!"
Песента „Сърцата ни", а не „Бяло, зелено и червено" е истинската причина за повдигнатите обвинения срещу рапъра Мишо Шамара, вече популярен като Биг Ша, твърди изпълнителят. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Песента „Сърцата ни", а не „Бяло, зелено и червено" е истинската причина за повдигнатите обвинения срещу рапъра Мишо Шамара, вече популярен като Биг Ша, твърди изпълнителят.

Песента, написана преди около 6 месеца, отново привлича вниманието на интернет потребителите с лозунга „Истинската причина за скандала между BIG SHA и Борисов", предаде БГНЕС.

„Тая песен, според мене беше истинската причина да почнат по-сериозно да действат по мене, а пък единствените действия, които можеха да ми направят, е като се закачат за думите за флага все едно," заяви Мишо Шамара.

По думите му, само дни, след като пуснал песента с текст „Взеха ни душите с ръце изцапани! / Не им ли стигна? Искат и сърцата ни!", бил извикан на разпит за текста на „Бяло, зелено и червено".

„Тая песен е истинската причина да почнат да ме натискат, според мене," категоричен е рапърът.

В разгара на скандала, с който се заеха и редица политици, стана ясно, че сигналът за песента е подаден в прокуратурата от Съвета за електронни медии (СЕМ), защото разглеждането на престъпления като оскверняването на националния флаг е предмет на Наказателния кодекс.

Зам.-главният прокурор Бойко Найденов потвърди, че срещу Мишо Шамара има образувано производство за съвместната му песен със Сарафа и Конса, в която цветовете на националния флаг се сравняват с кокаин, марихуана и особеност на женската физиология.

На обвиненията на опозицията, че управляващите потъпкват свободата на словото, от ГЕРБ отрекоха да са подавали сигнали срещу който и да било певец.

Всъщност текстът на „Сърцата ни" разказва с езика на улицата основните проблеми на прехода.

„Искам свобода, не искам слободия! / Не искам да съм роб на тия или на ония!," пеят рапърите в нея.

Те говорят за „Държава, в която гласът ти струва едно кебапче/ За умиращият в болницата даже няма хапче".

И още: „Оставете ни да дишаме, искам глътка въздух. Не мога да ви дишам, бе – искам глътка въздух. Не говоря по телефона с моите момчета ...съм ви ченгетата и вашите СРС-та"

Откакто е качено наново в един от сайтовете за обмяна на видео – преди 6 часа, песента е гледана няколкостотин пъти, харесана е засега от над 200 души, а коментаторите са десетки.

Ето някои от тях: „Такива песни трябва да се правят!!! Хора никога не се предавайте и не им се оставяйте, не могат да вземат душите и сърцата ви, ако не им позволите!", „Много истинска песен", „Единственият човек, който има смелост да се опълчи на ...гербаджии и нека сега да осъдят и мен защото ги обиждам...", „Нека тая песен им стои като трън в окото и да хейтват!".

#Мишо Шамара #Биг Ша #Сарафа #Серафим Мартинов #Конса #„Бяло #Бойко Найденов #СРС #ГЕРБ #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници