Извънредно! Рейсът на ужасите е изгорял заради трафик на киселини за хероин

Извънредно! Рейсът на ужасите е изгорял заради трафик на киселини за хероин
A A+ A++ A

Опозиционната партия в Северна Македония ВМРО-ДПМНЕ поиска правителството да отговори дали причина за тежката катастрофа с 45 загинали на българската магистрала "Струма" не е превозът на високозапалими киселини, които се използват за производството на хероин. 

В официална позиция до македонските медии, от опозиционната партия настояват за незабавни отговори от властта и институциите в Скопие.

"Дали бизнесът с хероин, прикриван от властта, не е причина за катастрофата с 45-те загинали в България. Никой в държавата не отговаря на съмненията, че в изгорелия автобус в България са превозвани високозапалими течности - киселини, които се използват за производството на хероин. Дали тези киселини са причината не само за бързото възпламеняване на автобуса, но и на мантинелите край пътя", попитаха от ВМРО-ДПМНЕ, цитирани от makfax.com.mk.

"Защо автобусът прекоси границата 140 пъти без разрешително? Кой позволи на всички контроли да преминат 140 пъти? Кой в правителството защитава фирма "Беса транс", гласи още позицията на партията.

Междувременно лидерът на партията Християн Мицкоски заяви, цитиран от агенция МИА: "Нуждаем се от предсрочни избори, защото това правителство страда от липса на доверие. Хората си казаха думата на местните избори и пораженията ще продължат, докато това правителство, водено от СДСМ и ДСИ, е на власт".

Припомняме, че трагедията стана на 31-ия километър на магистрала "Струма" малко след 2 ч. на 23 ноември, близо до разклона за село Боснек. От Турция към Северна Македония са пътували четири автобуса с екскурзианти, като последният от тях се удря в мантинелата и се запалва. 45 са загиналите, сред тях 12 са деца. Седем са пострадалите, които бяха транспортирани в "Пирогов". 

#рейс-ковчег #автобус-ковчег #катастрофа #Северна Македония #версии #хероин #киселина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови предсрочни избори