Делото „Балтов" ще приключи през декември

Делото „Балтов" ще приключи през декември
Тримата обвинени за убийството на Стоян Балтов пред дискотека в Студентски град Александър Данаилов, Вили Георгиев и Светлозар Стоилов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Близо четири години след злощастния инцидент пред дискотека „Амнезия" в Студентски град делото за смъртта на студента Стоян Балтов най-накрая ще приключи през декември.

Тогава се очаква съдът да чуе пледоариите на страните и обясненията на тримата подсъдими, ако те желаят да направят такива, информира БГНЕС.

В началото на декември трябва да бъдат приети съдебно-психиатричните експертизи, според които подсъдимите Александър Данаилов, Вили Георгиев и Светлозар Стоилов са вменяеми и страните да пледират.

До края на годината съдът трябва да се произнесе и с присъда.

Съдът изслуша в четвъртък заключенията на съдебно-медицинските експертизи на участниците в случилото се пред „Амнезия".

Смъртта на Стоян Балтов е настъпила в следствие на множество целенасочени удари в областта на главата и шията, е заключението на тройната съдебно-медицинска експертиза по делото „Балтов", стана ясно по-рано днес.

За първи път след трагичния инцидент от края на 2008 г. в съдебна зала бяха изслушани и приети заключенията на съдебните патолози.

Според техните заключения в областта на главата и шията на Балтов са нанесени многократни удари, които са довели до тежка черепно-мозъчна закрита травма и смъртта е настъпила за минути.

Това не са случайни удари, а целенасочени, обясниха експертите, като част от уврежданията са със специфичен характер и на базата на тях може да се направи извода, че ударите са нанесени с грайфери на няколко обувки, но не може да се направи заключение кой точно от ударите е довел до фаталния изход, допълват специалистите.

Подсъдимите за убийството на студента Стоян Балтов Александър Данаилов, Вили Георгиев и Светлозар Стоилов са обвинени за това, че на 5 декември 2008 г., около 3.00 часа през нощта, пред дискотека „Амнезия" в Студентски град умишлено са убили Балтов по особено жесток начин с нанасяне на удари с тъпи и твърди предмети.

Според държавното обвинение, деянието е извършено по хулигански подбуди.

Частни обвинители по делото са родителите на Стоян Балтов.

Съдът прие за съвместно разглеждане в хода на съдебното следствие два граждански иска срещу тримата подсъдими на стойност 450 000 лева.

Първото заседание по делото беше на 3 юли 2010 г., когато страните поискаха делото да бъде върнато на прокуратурата.

На 17 юли 2010 г. Софийски градски съд прекрати производството за убийството на Балтов и върна делото на прокуратурата за допълнително разследване.

#Светлозар Стоилов #Вили Георгиев #Александър Данаилов #София #Студентски град #дискотека „Амнезия“ #убийство #Стоян Балтов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници