Гривни за ваксинирани въвеждат в град Франкфурт

Гривни за ваксинирани въвеждат в град Франкфурт
A A+ A++ A

Най-големият град в германската провинция Хесен - Франкфурт на Майн ще въведе от 27-ми декември 2G гривни за клиенти на дребно след коледните празници. Напълно ваксинирани хора, на които е разрешено да пазаруват в магазини, биха могли да получат такава гривна. Носенето й е доброволно и има уверения, че тя не служи, за да се събират данни.

Т.нар. 2G правило (ваксиниран или възстановен, на немски geimpft oder genesen - 2G), осигурява достъп до определени обекти само на ваксинирани или преболедували коронавируса граждани. Гривната не е заместител на сертификата за ваксинация или преболедуване, чийто оригинал трябва да се носи заедно с официален документ за самоличност. Те също трябва да се носят, защото може полицията да те провери.

За да се предотврати евентуална злоупотреба, цветовете на гривните ще се променят всяка седмица, съобщават медиите, като се позовават на официалния информационен портал на града, предава БНР.

Кметът Петер Фелдман коментира, че по този начин ще се избягват дългите и тесни опашки пред магазините в края на годината.

#Франкфурт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници