Кирил Петков отново призова: Българи, ваксинирайте се! (ВИДЕО)

Кирил Петков отново призова: Българи, ваксинирайте се! (ВИДЕО)
A A+ A++ A

„Не трябва да ни е страх от ваксинацията срещу COVID-19". Това заяви във видеообръщение във Facebook премиерът Кирил Петков. Той беше категоричен, че докато заема поста министър-председател – имунизацията няма да е задължителна.

„Всички искаме децата ни да ходят на училище. Всички искаме бизнесите ни да работят свободно и да няма лични ограничения като зеления сертификат. Факт е, че сме на прага на петата вълна на COVID-19. Изборът на всеки един от нас е свободен, но и всеки един от нас носи своята отговорност“, коментира Петков.

5000 легла в болниците са заети със заразени с коронавирус. Само вчера броят на новите случаи е 5500, припомни премиерът. 

„Единственият начин да ограничим щетите от пандемията е чрез ваксинация. Добрата новина е, че за последните три дни 100 000 българи избраха да се имунизират. Само през вчерашния ден техният брой е 35 000. Вече 2 милиона българи са напълно ваксинирани", обясни Петков.

Министър-председателят подчерта, че ако достигнем 75% ваксинирано население, ще успеем да запазим икономиката, ще успеем да гарантираме нормално образование на децата си и най-важното – няма да сме свидетели на пациенти по стълбите на болниците.

#Кирил Петков #ковид ваксини

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай