Прогноза за времето на НИМХ

Прогноза за времето на НИМХ
A A+ A++ A

Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за месеца и през деня още малко ще се понижи. Вечерта ще започне да се повишава.

Днес ще бъде облачно, разкъсване на облачността ще има над северозападните райони. До обяд валежите в северозападната половина от страната ще отслабнат и спрат. В югоизточната половина ще продължи да вали, предимно сняг. В Родопската област и крайните югоизточни райони валежите ще са значителни по количество, през нощта и там ще отслабват и ще спират. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и западните райони на Горнотракийската низина - умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 1° и 6°, за София - около 3°, сочи прогнозата на НИМХ.

В планините ще е облачно и мъгливо. Интензивни ще са снеговалежите в Родопите, Странджа и Сакар, където количествата ще са значителни. Вятърът ще е умерен до силен и ще се ориентира от северозапад, по високите и открити части ще остане от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра - около минус минус 7°.

Над Черноморието ще е облачно, с валежи от дъжд и сняг. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 1°-4°. Температура на морската вода е 5°-7°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 40 мин. и залязва в 17 ч. и 40 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 59 мин. Луната в София изгрява в 8 ч. и 49 мин и залязва в 19 ч. и 08 мин. Фаза: един ден след новолуние.

#времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници