Високите сметки за ток удариха училищата

Високите сметки за ток удариха училищата
A A+ A++ A

Няколко учебни заведения в страната вече обявиха, че изпитват сериозни затруднения с покриването на сметките са ток и отопление. 

"Към настоящия момент ние успяваме да изплатим всички задължения за ток и отопление, но от месец декември сключихме договор, с който цената се увеличава от 27 ст. до 49 ст. за киловат. Така училището аз същото потребление ще плати около 10 000 лв. за януари, при около 5000 лв. месец по-рано", заяви  в ефира на БНТ Нели Костова, директор на едно от най-големите училища в сталицата 32 СУИЧЕ "Св. Климент Охридски".

Училището е обявило обществена поръчка за сключване на нов договор с "Топлофикация"-София. Това води до неяснота каква сума ще трябва да се плаща всеки месец.

"Много трудно ще се справим, ако увеличението на цените продължи. Нямаме яснота с какъв бюджет ще работим оттук-насетне, сега училището се разплаща с икономии от издръжката", коментира още Нели Костова. 

За да се справят се налага да се обърнат към средства, спестени от икономии. Директорът споделя, че ще се наложи да се лишат от второстепенни разходи като обновяване на материално-техническата база, за да спестят пари за сметките. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници