Пролетна февруарска неделя: Слънце и до 12С°

Пролетна февруарска неделя: Слънце и до 12С°
A A+ A++ A

През неделния ден времето у нас ще предимно слънчево. Следобед облачността над Дунавската равина и част от Североизточна България отново ще се увеличава, но ще остане разкъсана и валежи не се очакват. Вятърът ще се ориентира от югозапад и ще е слаб, в Дунавската равнина – до умерен. 

Следобед температурите ще достигат до пролетни стойности - между 8° и 10°. Малко по-високи очакваме да са те в Северозападна България и в Горнотракийската низина – до 11-12°С.

Времето в планините ще е предимно слънчево и условията за зимни спортове ще са добри. Следобед облачността от северозапад ще се увеличи и над Централния Балкан ще е предимно разкъсана. Максималните температури в планините ще се повишат чувствително - на височина около 1200 метра ще бъдат около плюс 5°, на 2000 метра - около минус 1°С.

Предстоящото затопляне ще се създаде предпоставка за много висока лавинна опасност поради нестабилниостта на новата снежна покривка. За тези райони е издаден и червен код за висок риск от лавини. На места в Рила и Пирин поради обилното снеготопене съществува и опасност от локални наводнения. Съветваме да се обърнат внимание на речните корита в тези райони. 

Времето по Черноморието остава слънчево и приятно. След обяд по северното Черноморие облачността временно ще се увеличи , ще духа слаб запад-северозападен вятър, която по-късно ще се ориентира от юг-югозапад. Максималните температури ще са 7°-9°. 

Неделният ден в София ще започне с предимно слънчево време. Следобед  облачността на отделни райони временно ще се увеличи, но ще е разкъсана. Минималните температури ще се повишат и ще са между минус 2°С и минус 1°С. През деня градусите ще скачат и максималните ще достигнат до 7-9°С.

Прогноза за ФПЧ – Не се очакват замърсявания на нивата на фините прахови   частици.

В по-голямата част от Балканския полуостров ще преобладава слънчево време. По-значителна ще е облачността над западните райони и привечер на отделни места в крайните северозападни части ще превали дъжд и сняг. По-значителни ще са валежите в Динарските планини.

Източник: Meteobalkans.com

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници