Производители на чиста енергия пак протестират

Производители на чиста енергия пак протестират
На последния протест на производителите на ток от ВЕИ се събраха около 250 души пред сградата на ДКЕВР и поискаха оставката на председателя на комисията Ангел Семерджиев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Производители на чиста енергия организират трети пореден протест срещу въведената от ДКЕВР такса за достъп до мрежата за възобновяеми енергийни източници (ВЕИ).

Търговците твърдят, че са изправени пред фалит, тъй като новата такса ги принуждава да прехвърлят между 10% и 39% от приходите си на електроразпределителните дружества, предаде БНР.

Шествието започва в 9:00 часа пред сградата на енергийния регулатор, ще премине по бул. „Дондуков“ и ще приключи пред сградата на Министерския съвет, съобщиха от Българската фотоволтаична асоциация.

От кризата са засегнати проекти за над 3 млрд. лв., като по-голямата част от тези средства са получени под формата на кредити от български и международни банки.

Засегнати са инвеститори и банки от България, Германия, САЩ, Гърция, Италия, Австрия, Франция, Испания, Чехия, Китай, Южна Корея и др.

На последния протест на производителите на ток от ВЕИ се събраха около 250 души пред сградата на ДКЕВР и поискаха оставката на председателя на комисията Ангел Семерджиев.

#ДКЕВР #ВЕИ #зелена енергия #Българска фотоволтаична асоциация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници