Спящата красавица и Червената шапчица станаха мулатки!

Спящата красавица и Червената шапчица станаха мулатки!
A A+ A++ A

Като мулатки изобразени героините от известните приказки на Шарл Перо в детска книжка у нас. Тя е творение на британско издателство, отпечатана е в Китай за разпространение в целия свят, а в България се издава от родно издателство, пише "България днес".

Още с разгръщането й прави силно впечатление, че бащата на Спящата красавица - крал Флорестан, е изобразен тъмнокож от автора на илюстрациите Джесика Кортни-Тикъл. Майката е с бяла кожа, а принцеса Аврора (която всъщност е Спящата красавица - б.а.) е мулатка - с кафяв цвят на лицето.

Бащата на Аврора - крал Флорестан, е цветнокож, майката с бяла кожа, а Аврора - с кафява

С такъв нюанс на кожата са и половината гости на кръщенето на принцеса Аврора. Много от феите, които орисват бебето, както и сервитьори на тържеството също са придобили тъмен оттенък на кожата си.

Червената шапчица и сервитьорът на празненството също са тъмнокожи

Случайно или не, лошата фея Карабос, която нарича Спящата красавица да се убоде на вретено и да умре навръх 16-ия си рожден ден само задето не била поканена на тържеството, е с бяла кожа. Докато добрата фея Люляк, която има най-голяма вълшебна сила сред орисниците и прогонила Карабос, наричайки Аврора да бъде спасена от целувката на непознат принц, също е цветнокожа.

На празненството за рождения ден на порасналата принцеса присъстват Червената шапчица и нейната баба заедно с Вълка от едноименната приказка. И двете също са нарисувани с кафяв цвят на кожата.

И бабата на Червената шапчица е с по-различен цвят

 

#Спящата красавица

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници