Бориславова: На няколко фронта има атаки срещу правителството

Бориславова: На няколко фронта има атаки срещу правителството
A A+ A++ A

Лена Бориславова, началник на политическия кабинет на премиера Кирил Петков, бе на разпит в прокуратурата заради участието си в среща от миналата седмица между главния прокурор Иван Гешев и Петков, на която премиерът е споменал имена, които може да са свързани с неправомерна дейност.

"В момента има на няколко фронта атаки срещу действията на правителството, което възприемаме единствено и само като индикатор, че сме на прав път", каза Бориславова пред медиите в отговор на въпрос за обвиненията, че изпълнителната власт оказва индиректен натиск върху прокуратурата. Тя добави, че действията на кабинета са насочени към това да се възстанови законността, справедливостта и институциите "да започнат да вършат своите действия и отговорности, с които са натоварени по закон".

Във връзка с разпита Лена Бориславова каза, че няма конкретни очаквания. Тя отбеляза, че правителството досега винаги е заявявало, че подкрепя да има институционален контрол. "Когато можем да помогнем, като граждани, на институциите да заработят както трябва, тогава винаги сме насреща", добави началникът на кабинета на Петков.

Бориславова допълни, че носи със себе си списък, като обясни, че той не е по-различен от информацията, предоставена от премиера Кирил Петков, който беше разпитан по-рано днес по същия казус. По думите й, на срещата от миналата седмица с главния прокурор акцент е бил не списъкът с имена, а закриването на специализираното правосъдие.

След разпита тя се спря пред медиите и обясни: "Моето очакване сега е, че след като аз и премиерът бяхме призовани за това, че четем новините и следим медийните публикации, всеки български гражданин, който ги чете и следи, също да бъде призован, за да даде обяснения защо и как прокуратурата, ако счита тези данни за основателни, да провежда разследване".

Бориславова заяви, че ще очакват да видят как ще реагира прокуратурата оттук нататък и дали ще има разследвания. "Надявам се институциите да започнат да работят най-накрая, както се очаква от тях", допълни тя. 

"Политиката на правителството е в посока, че всеки трябва да започне да действа и да се бори срещу бичовете на обществото, срещу кризите, пред които сме изправени в рамките на законовите си правомощия", посочи още Бориславова. 

 

#Лена Бориславова #прокуратура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »