Охранител съсипа картина за 1 млн, нарисува й очички като мистър Бийн (СНИМКА)

Охранител съсипа картина за 1 млн, нарисува й очички като мистър Бийн (СНИМКА)
A A+ A++ A

Картина на стойност около 1 милион долара бе унищожена, след като охранител реши да нарисува очички на безликите фигури в произведението в първия си  работен ден в руска галерия. Охранителят е нарисувал два чифта очи с химикал върху картината на художничката Анна Лепорская „Три фигури“ (1932–1934), която е в този злощастен момент е била част от изложба на абстрактно изкуство в Центъра на Елцин в град Екатеринбург, Западна Русия.

Двама посетители, които се наслаждаваха на друга изложба в центъра на Елцин, забелязали допълнителните детайли върху две от трите фигури на картината. Предполага се, че охранителят, чието име не се споменава е 60-годишен и е работил за частна охранителна фирма. Той твърди, че му е станало скучно още в първия ден. Оттогава е уволнен.

Картината, която е била заета от Държавната Третяковска галерия в Москва, е изпратена обратно още на следващия ден и е проверена от реставратор.

dfb89ebb-7cb6-d5d0-03c0-e89dc3cceb74

В момента картината се реставрира. Експертът по реставрация в Държавната Третяковска галерия казва, че очичките могат да бъдат отстранени без дълготрайни щети върху произведението.

Полицията е започнала разследване за вандализъм и е съобщено, че компанията, в която е работил охранителят, плаща за възстановяването и щетите, които се оценяват на 3345 долара. Не е ясно колко струва картината, но тя е застрахована в застрахователната компания "Алфа" за 74,9 милиона рубли или 1 милион долара.

Източник снимка: The Art Newspaper Russia

#охранител

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници