Радев назова по-голяма опасност за националната ни сигурност от кризата Украйна-Русия

Радев назова по-голяма опасност за националната ни сигурност от кризата Украйна-Русия
A A+ A++ A

Кризата Украйна-Русия създава заплаха не само за нашия регион, но и за цяла Европа. Това е криза с глобални измерения, тъй като диалогът се води на ниво НАТО-Русия. България е част от усилията за решаване на тази криза. Не може да има военно решение, трябва да се търси решение по дипломатически път. Това каза президентът Румен Радев пред медиите след срещата с военния министър Стефан Янев за състоянието на армията.

По думите му обаче най-голямата заплаха за националната ни сигурност е неглижирането на въоръжените сили и нашите съюзни ангажименти. 

"Все още морално остарялата техника е проблем. Все още има проблеми с липсата на достатъчност на личния състав, въпреки предприетите стъпки за вдигане на мотивацията, за издигане на престижа на военната професия, продължава да имаме много незаети места. Въпреки това успехите са налице – продължава участието в редица военни учения, продължава планирането и изграждането на нови бойни способности, с поддържане на стара бойна техника", коментира Радев по отношение на състоянието на въорежените ни сили.", допълни държавният глава.

Той поздрави началника на отбраната и екипа му за обективния и всеобхватен анализ какво е свършено и какво трябва да се предприеме в бъдеще относно състоянието на Българската армия.

#Румен Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници