Читатели на The Telegraph: Третата световна война е зад ъгъла

Читатели на The Telegraph: Третата световна война е зад ъгъла
A A+ A++ A

Читатели на вестник The Telegraph изразиха загриженост относно прехвърлянето на американските стратегически бомбардировачи B-52H Stratofortress във Великобритания.

"Борис Джонсън твърди, че НАТО функционира като отбранителна организация и не заплашва никого. Но тези, които се намират в източната част на Украйна, не мислят така. Това е дипломацията на заплахите", казва Шон Съливан.

"Изглежда, че войната е точно зад ъгъла. Въпросът е кой ще се поколебае първи. Съмнявам се, че това ще бъдат руснаците Всяко случайно изстрелване, луд генерал или политически лидер е опасно", каза Макс Коп.

„Четири от тези самолети няма да спрат руската инвазия, но определено ще разбият руснаците в носа“, убеден е Марк Кийлър.

„Да, и Третата световна война ще започне“, отговори му Андрю Риба-Зфруктами.

През последните месеци отношенията между Русия и Запада станаха още по-напрегнати. Вашингтон и Брюксел обвиняват Москва, че подготвя "инвазия в Украйна" и изтегля руските войски към границата със съседна държава. Ден преди това Bloomberg написа, че "атаката" ще бъде на 15 февруари, а вестник Politico, позовавайки се на Байдън, твърди, че това ще се случи на 16 февруари.

На този фон НАТО засилва присъствието си близо до руските граници. Онзи ден стана известно, че САЩ изпращат допълнителни 3000 войници в Полша и са изпратили четири разрушителя в Европа.

В Русия отхвърлят всички твърдения и напомнят, че Киев не спазва споразуменията от Минск: украинските власти са концентрирали половината от личния състав на армията близо до линията на съприкосновение и стрелят по милициите със забранени оръжия.

Кремъл и външното министерство многократно са отбелязвали, че целта на историите за „агресия“ е да се изгради чуждестранна групировка близо до руските граници. Те обясниха още, че основната причина за ескалацията са действията на САЩ и НАТО, които изпомпват Украйна с оръжие, като по този начин я тласкат към военни приключения.

#The Telegraph #Трета световна война

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"