България победи Англия и Франция на Световното за бездомни

България победи Англия и Франция на Световното за бездомни
Българският национален тип на Световното за бездомни. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

България записа нови две победи на Световното първенство за бездомни хора в Мексико Сити.

След втория ден на Мондиал 2012 българските национали имат пълен актив от девет точки в първите си три мача от състезанието, предаде БГНЕС.

В дебютния си мач в петък момчетата на селекционера Методи Здравков надиграха Хонконг с 5:4, като след това победиха последователно Англия и Франция съответно с 10:4 и 7:4.

Дори и да загуби двубоите си с Германия и Русия в третия ден на турнира, България почти сигурно ще попадне сред най-добрите 24 отбора, които продължават борбата за титлата.

Единственото условие е националите от „Отбор на надеждата" да не получат картон, тъй като това е най-важният критерий за определяне на класирането в групата след спечелените точки.

Българският отбор започна срещата си с Англия с бърз гол на Мирослав Ходжов. Малко след това вратарят Никола Огнянов спаси дузпа, но въпреки това съперникът успя да изравни.

В началото на второто полувреме последваха нови четири гола на Стоянов и три на Асен Станков. Англичаните също реализираха три попадения и оформиха крайния резултат в мача на 10:4 за българите.

Двубоят срещу Франция също беше много оспорван в първите си минути. България поведе с две попадения на капитана Славчо Здравков, като второто беше от дузпа.

Минута след подновяването на играта през втората част българският капитан беше фаулиран в голова позиция и реферът показа син картон на френския състезател, нарушил правилата, което автоматично го извади от игра за две минути.

До края на срещата французите също вкараха два гола за 7:4, като първият беше от дузпа.

Българският отбор посвети двете си победи на помощник-треньора на „Отбор на надеждата" Кирил Кюлев, който не пътува с тима до Мексико.

Кюлев е работил индивидуално с вратаря на отбора Никола Огнянов и има огромна заслуга за отличното му представяне на Мондиала до момента.

На срещите от втория ден от състезанието националите бяха подкрепяни от посланика на България в Мексико Христо Гуджев и от българския консул в страната.

Първият мач на България от третия ден на Световното първенство е срещу тима на Германия и ще започне в 20:10 часа българско време.

От 23:30 часа пък ще се играе мача с лидера в група Е – Русия.

#България #Англия #Франция #Мексико #победа #футбол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници