Атентаторът от Бургас е от смесен брак, твърди патоанатом

Атентаторът от Бургас е от смесен брак, твърди патоанатом
Атентаторът от Летище Бургас е от смесен брак, твърди депутатът от ГЕРБ д-р Галина Милева, която е и съдебният медик, извършил аутопсията на тялото. Снимка: МВР
A A+ A++ A

Атентаторът от Летище Бургас е от смесен брак, твърди депутатът от ГЕРБ д-р Галина Милева, която е и съдебният медик, извършил аутопсията на тялото.

„Най-вероятно атентаторът не е имал прояви преди това, за да бъде вкаран в масивите на различните служби, и заради това разследването върви малко по-трудно, няма как да го идентифицират“, обясни д-р Галина Милева, цитирана от Информационна агенция „Фокус“.

Тя посочи, че атентаторът категорично не е бившият затворник от Гуантанамо Махди Газали.

Преди седмица тази информация тиражира вестник „24 часа“, позовавайки се на един от най-радикалните ислямистки лидери - шейх Омар Бакри, който твърди, че атентаторът от Бургас бил негов ученик.

Самият шейх Омар Бакри твърди, че мъжът от снимките, разпространени след терористичната атака на 18 юли, е шведският гражданин Махди Газали.

Такива твърдения се появиха и много скоро след кървавата атака срещу израелски туристи на 18 юли, но бяха опровергани много скоро.

По думите на съдебния медик мъжът не е типичен арабин, има и европеидни черти.

„Най-вероятно ще има и антропологична експертиза не само в България“, каза още д-р Галина Милева.

Главата на атентатора все още е в моргата на бургаската болница.

„Докато приключи разследването, всички веществени доказателства се пазят там, където трябва да бъдат. Оттам нататък следователят, който работи по случая, би трябвало да се разпореди какво ще се прави с веществените доказателства, но предполагам, че още доста време ще продължим да работим“, каза още Галина Милева.

#Галина Милева #атентат #Бургас #терористична атака #Махди Газали #Омар Бакри #атентатор #аутопсия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници