Облачно, но топло за сезона

Облачно, но топло за сезона
A A+ A++ A

В неделя времето в страната ще е с променлива облачност. Слаби валежи от дъжд очакваме в  следобедните часове на места в Западна България и Предбалкана. Тогава вятърът ще се усили. Ще духа от северозапад , а в югоизточните и южни райони – от югозапад.

Максималните температури в страната ще се понижат и най-високите им стойности ще са между 9° и 15°С. Най-топло ще бъде в Югозападна  България - до 15°С, а най-ниски температури ще има в Северозападна България.

Времето в планините ще е предимно облачно. Условията за зимни спортове ще са благоприятни. Следобед облачността от запад  ще се вплътни и ще започнат валежи от дъжд, а над 1400 метра и от сняг. Ще духа умерен, по високите върхове силен запад-северозападен вятър. Максималните температури на височина около 1200 метра ще бъдат около плюс 5°, на 2000 метра - около минус 2°С.

Очакваме чудесно време за разходки и туризъм по Черноморието. Там времето ще е облачно, но валежи не се очакват. Ще духа слаб югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са от 9° по северното до 13° по южното крайбрежие.

Времето в София - в сутрешните часове в Софийската котловина не е изключено да се образуват мъгли. През деня времето ще е много приятно, но сутринта ще е с променлива облачност, а след обяд  ще започнат и валежи от дъжд. Минималните температури в столицата ще са около 2-3°С., а максималните ще се понижат, но все още ще са високи – до  11-13 °С.

Прогноза за ФПЧ – не се очакват замърсявания на нивата на фини прахови частици.

Времето на Балканите - през следващите 48 часа полуостровът ще попада под влиянието на приближаващ от запад средиземноморски циклон. В неделя ще преобладава облачно време, но ще се задържи по-топло от обичайното за втората половина от февруари. Слаби валежи от сняг очакваме в Динарските планини, а от дъжд - в западните и централни райони от полуострова. По-сериозна влошаване на времето и понижение на температурите очакваме в понеделник.

Снимка Николай Николов,  Панагюрски колонии

Източник: Meteobalkans.com

 

#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници