Още тела изскачат от пламналия ферибот

Още тела изскачат от пламналия ферибот
A A+ A++ A

Второ тяло е открито на борда на изгорелия ферибот, след като снощи беше открито овъгленото тяло на мъж, чиято самоличност към момента все още не е ясна. Пожарникарите в Гърция обявиха, че смъртта му е настъпила вследствие на задушаване и заради високите температури, а не от огъня.

По информация от източници на bTV вторият починал е намерен на ниво 2 на ферибота. Той не е бил в кабина на камион, а е открит до автомобил.

Разследващите предполагат, че преди пламъците мъжът се е задушил от отровните газове вследствие на пожара. Тепърва ще се правят ДНК експертизи, като се очаква аутопсията на тялото да бъде извършена в следващите дни от съдебен лекар и патоанатом от град Патра.

Вече седми ден продължава спасителната операция, сега вече във военното пристанище на Астакос.

По-късно през деня 50-те пожарникари, които участват в операцията по издирване на хора, ще направят отново опит да отворят главната врата на ферибота "Еюрофери Олимпия". Ако успеят, това ще улесни издирвателните действия.

През целия вчерашен ден пожарникарите се опитваха да отворят вратите на ферибота, за да могат да обходят всички помещения. Това обаче така и не се случи, защото се оказа, че въздухът в помещенията е силно отровен и леснозапалим и съществува опасност от взрив.

Спасителната операция на военното пристанище, което е база на НАТО продължава. Шансовете да бъдат открити оцелели хора обаче силно намаляват, но спасителните екипи и близките не губят надежда.

Припомняме ви, че инцидентът с ферибота се случи в неделя сутринта, когато на борда избухна огромен пожар, който бързо се разпространи по горните палуби.

За щастие бяха спасени повече от 281 души, които пътуваха от Игуменица към Бриндизи с ферибота на италианската компания Грималди. Общо на борда заедно с екипажа са пътували 159 международни шофьори. Все още 7 българи се водят в неизвесност.

#ферибот

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници