Среща с новите телефони на HTC с Windows Phone 8

Среща с новите телефони на HTC с Windows Phone 8
A A+ A++ A

Днес успяхме да си направим кратка среща с новите телефони на HTC с Windows Phone 8, но заради изискванията на Microsoft впечатленията ни са свързани главно с хардуера на устройствата, тъй като HTC няма право да показва интерфейса (освен новия начален екран) преди официалната търговска премиера на платформата на 29 октомври. За софтуерни отзиви ще трябва да изчакаме ноември, но от досега видяното в появилите се онлайн клипове едва ли ще останем разочаровани от производителността на WP8. Устройствата, които видяхме все още не бяха финални в хардуерно и софтуерно отношение, а премиерата им в България ще бъде едовременно с европейската през номеври.

HTC среща все по-голяма конкуренция от Samsung при телефоните с Android и компанията опитва да си осигури повече опции за пазарен ръст, а точно такава дава Windows Phone 8. Не че и досега компанията нямаше модели с платформата, но след включването на Nokia в екосистемата на Microsoft името на финландците започна да се свързва все по-често с Windows Phone. HTC се опитва да промени това, като стартира съвместна маркетингова инициатива с Microsoft и ще включи името на платформата и в названията на телефоните. Така устройствата ще се предлагат под името Windows Phone 8X by HTC и Windows Phone 8S by HTC, което на пръв поглед би трябвало да асоциира името на компанията с това на операционната система. Дали този ход ще проработи, ще разберем скоро.

Според HTC дизайнът на смартфоните е вдъхновен от Windows Phone, и по-точно от плочките върху основния екран - образно казано, една от тях е увеличена, добавено й е трето измерение и е изработена от поликарбонатна пластмаса. Разликата с моделите на HTC от първите две поколения с WP е драстична, а дизайнът, който няма как да не сравним с този на Nokia Lumia, определено отличава устройството от повечето предложения на пазара. Корпусът на 8X е с матово покритие и ще се предлага в цветове като син, черен, жълт и червен, но не всички от тях ще се предлагат в Европа. Задният панел е леко извит, което улеснява захващането, а прилика с моделите на Nokia има и в начина, по който извитото Gorilla стъкло се свързва с поликарбонатния корпус.

Смартфонът оставя усещане за солиден и добре изработен продукт, а Super LCD II дисплеят с диагонал 4,3" и резолюция 1280 х 720 пиксела има големи ъгли на видимост и отлично цветопредаване, за което принос има и оптичната ламинация, намаляваща празното пространство между стъклото и панела. HTC 8Х е с NFC чип, двуядрен процесор Snapdragon S4 на 1.5GHz и 1GB RAM. Вградената памет е 16GB и няма опция за добавяне на повече. Смартфонът предлага и 8МР камера с BSI сензор и f/2.0 обектив плюс HTC ImageChip, който обработва кадрите преди компресиране. Предната камера е с резолюция 2.1МР и отново с BSI CMOS сензор, който също може да записва 1080p видео. Обективът на предната камера е широкоъгълен и може да улови 4 души при провеждане на видеоразговори.

Устройството предлага и технологиите на Beats Audio и добавя два усилвателя - един за слушалките и един за високоговорителя. Според HTC това осигурява по-ясен и лишен от изкривяване звук - ще проверим това, когато телефонът дойде при нас за тест.

HTC 8S е по-скромното предложение от двете, макар че за някои потребители може да се окаже по-интересен в дизайнерско отношение в сравнение с по-скъпия 8Х. Това е заради избора на цветови схеми, които комбинират по два цвята - бял/черен, сив/жълт, червен/оранжев, син/виолетов. Корпусът също е с матово покритие и стои удобно в ръката. Сред характеристиките откриваме двуядрен процесор Snapdragon S4 с честота 1GHz, 512МВ RAM, 4" дисплей с WVGA резолюция, 4GB вградена памет и слот за microSDXC карта. Други компромиси са направени и по отношение на камерата - основната е с резолюция 5МР, а предна няма. Устройството отново включва технологиите на Beats Audio, но няма допълнителни усилватели като 8Х.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници