Делото между Apple и Samsung се е отразило негативно на имиджа на корейците

Делото между Apple и Samsung се е отразило негативно на имиджа на корейците
A A+ A++ A

Сигурно много хора си задават въпроса дали делото между Apple и Samsung, и най-вече изходът от него, са се отразили по някакъв начин на имиджа на двете компании и как. От агенция Localytics може би имат отговор за любопитните благодарение на проучване, което са направили сред 1000 американски потребители. Според анализаторите на агенцията проучването е представително за САЩ.

Данните от допитването на Localytics показват, че броят на хората, които биха си купили продукт на Samsung, е спаднал с 12%, но сред хората, които наистина обмислят покупка, понижението е само с 6%. Според 47% от анкетираните резултатът от делото се е отразил негативно на имиджа на Samsung в дългосрочен план. Съвсем логично, що се отнася до Apple, според анкетираните компанията може да се радва на повече положително отношение след развръзката по делото със Samsung. Броят на хората, които са споделили, че биха купили продукт на Apple, се е увеличил с 9%, а сред хората, които вече обмислят покупка, броят се е увеличил с 22%. Компанията вече е разглеждана и като лидер при технологиите и дизайна, а според 42% от участниците в анкетата делото е оказало положително влияние върху позициите на Apple.

Интересно е все пак как се отнасят тези резултати от допитването на Localytics към фактите, според които Samsung нямат от какво да се оплачат, тъй като продажбите на Galaxy S III продължават да се увеличават със средно 9% на седмица. Освен това корейската компания в момента е най-големият производител както на мобилни телефони, така и на смартфони в света. От друга странна, от проучването на Localytics има и други любопитни данни. Например според 35% от анкетираните в резултат на изхода от делото между двете компании можем да очакваме на пазара да има по-малко модели мобилни телефони. Други 38% пък очакват цените на смартфоните да се покачат, като това отново ще е вследствие на резултата от делото между Apple и Samsung. Едва 17% са потребителите, които са отговорили, че според тях в резултат на решението на съда можем да очакваме повече иновации в сектора.

http://www.localytics.com/blog/2012/samsung-benefiting-from-iphone-comparisons/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници