„Емблематичният“ Данчо Пръча остава в ареста

„Емблематичният“ Данчо Пръча остава в ареста
Йордан Тонов – Данчо Пръча разказа пред съда, че на бензиностанцията дошли полицаи, свалили го на земята и го държали три часа на паважа. След това на дясната седалка на БМВ-то открили черен плик с фалшиви евро. Снимка: МВР
A A+ A++ A

Емблематичният, по думите на Цветан Цветанов, врачански наркобос Йордан Тонов – Данчо Пръча остава в ареста след решение на Софийския окръжен съд.

Данчо Пръча бе задържан на 6 октомври при специализирана полицейска акция с наименование „Пръча" на ГДБОП и МВР – Враца при размяната на 88 фалшиви банкноти по 50 евро.

Според съда от събраните към момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че Йордан Тонов действително е държал фалшиви пари, предаде БГНЕС.

Заедно с Данчо Пръча бяха задържани и Емил Василев и Сергей Парасков. Тримата са обвинени като съизвършители в това, че са държали фалшиви пари.

Самият Йордан Тонов заяви пред съда, че не е виновен, не е имал никакво намерение да извършва каквото и да било престъпление и да купува фалшиви евро.

Разказа, че на бензиностанцията е имал среща, а когато са се качили в колата, дошли полицаи. Те го свалили на земята и го държали три часа на паважа. След това на дясната седалка на БМВ-то открили черен плик с фалшиви евро.

„Не съм виновен," категоричен е Йордан Тонов, който каза в своя защита, че е баща на три деца, които издържа. Обясни, че ръката му е счупена, а освен това имал и дискова херния.

След като съдът се произнесе по мярката му, Данчо Пръча поиска да се види за 10 минути с жена си, която бе в залата.

Изненадващо, съдия Яника Бозаджиева му разреши това, но не за 10, а за 5 минути. Йордан Тонов се видя за кратко свиждане с жена си в съседната съдебна зала.

Мярката му не е окончателна и може да бъде обжалвана пред Софийски апелативен съд. Адвокатът му Менко Менков заяви, че ще протестира.

Заседанието в апелативния съд, на което ще се реши окончателно дали Данчо Пръча остава в ареста или не, ще бъде на 18 октомври от 10:00 часа в Софийски апелативен съд.

#Йордан Тонов #Данчо Пръча

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници